FNNS KAPLAN Orta Ağırlık Tank

 

KAPLAN MT Orta Ağırlık Sınıfı Tank Hakkında

KAPLAN MT’nin gelişmiş balistik ve mayın koruma sistemlerine haiz tasavvur mimarisi, piyade birlikleri için yakın ateş desteğinden daha büyük hedeflere karşı zırh delici cephaneye kadar uzanan geniş bir ateş gücü çeşitliliğinin kullanılmasına imkân tanır.

KAPLAN MT’nin duyarlı doğrudan ateş yeteneği, araca üstün taktik ve stratejik hareket yeteneği ile beraber gereken vurucu gücü de sağlar. Tankın gerisinde yer alan, elektronik kontrollü güç grubu ve süspansiyon sistemi her türlü zemin ve iklim koşulunda araca yüksek hareket yeteneği verir.

KAPLAN MT gelişmiş hareket yeteneğini, çift pimli paletleri ve burulabilir milleri üstüne kurulu 6 tekerlekli süspansiyon sisteminden alır. Özellikle ana muharebe tanklarının girmekte zorlanacağı dağlık, yüksek engebeli zor arazi koşullarında ve düşük nakliyat kabiliyetine haiz köprülerin bulunmuş olduğu yollarda, araziye uyum ve üstün sürüş özelliklerini bünyesinde başarıyla buluşturan bir tanktır.



KAPLAN MT’nin güç grubu yüksek kapasite soğutma ünitesi ve yakıt tankları ile donatılmıştır. Soğutma ünitesinin parlak zeka bir yazılım tarafınca soğutulması optimum tork verimi ve yakıt tasarrufu sağlarken, araçta bulunan yakıt deposu asgari 450 kilometrelik operasyon menzili sunar. Yardımcı güç grubu ise akü sistemini şarj ederek araçtaki kulenin aracın motoru çalışır durumda olmadığı zamanlarda kullanılmasını sağlar. Tankın, gelişmiş akü seyretme sistemi optimum güç yönetimi ve sessiz gözetleme yeteneklerini sunar.



KAPLAN MT’nin ateş gücünü, yüksek basınçlı 105 mm Cockerill topu entegre edilmiş ve gelişmiş bir otomatik doldurucuya haiz Cockerill® 3105 kulesi oluşturur. Bu kule sayesinde KAPLAN MT, düşük ağırlığına karşın yüksek ateş gücüne sahiptir. 105 mm Kule, geniş bir operasyonel kabiliyet yelpazesi sunacak biçimde tasarlanmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu