Kırgızistan’a Bayraktar AKINCI TİHA

 Kırgızistan Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev Facebook medya hesabından “Akıncı, desteğiniz için teşekkürler!” ifadeleriyle Bayraktar AKINCI TİHA’nın A ve B konfigürasyonlarıyla çekildiği fotoğrafları paylaştı.



Aralık 2021’de Bayraktar TB2 SİHA’larını teslim alan Kırgızistan Eylül 2022’de TB2’ler için yeni bir üssün açılışını yapmıştı ve törende Kambıçek Taşiyev de yer almıştı. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov açılışta: “Kırgızistan sınırlarının güvenliğinin sağlanması devletin önceliklerindendir. İleride sınır muhafızlarının yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar devam edecek” ifadelerine yer vermişti.



Baykar, Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 4 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandığını açıklamıştı. Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023 yılından itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor.


Azerbaycanlı pilotlar AKINCI TİHA eğitimlerini tamamlamıştı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafınca meydana getirilen açıklama ile Azerbaycanlı pilotların Bayraktar AKINCI TİHA eğitimlerini tamamladığı duyurulmuştu. Yakın zamanda eğitimlerin tamamlanması ve pilotların ana vatana dönmeleri bekleniyordu. Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov Hziran 2022’de yaptığı açıklamada, “(Teknofest Azerbaycan) Bizi ilgilendiren Akıncı ile de derinden tanış olduk. Ben bunu sır etmeyeceğim, bu istikamette Türkiye’de öğrenim kabul eden ilk takım birkaç güne Azerbaycan’a dönecek.” ifadelerine yer vermişti.




Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada iki kardeş ülke Azerbaycan ve Türkiye arasında imzalanan askeri eğitim alanındaki iş birliği anlaşması çerçevesinde Azerbaycan Ordusuna bağlı bir grup askerin AKINCI TİHA kursuna katıldığı belirtilmişti. AKINCI five. Dönem Mezuniyet Töreni ile Azerbaycanlı kursiyerler sertifikalarını almıştı.


Pakistanlı pilotların AKINCI TİHA eğitimleri devam ediyor

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST 2022 kapsamında Habertürk TV’ye verdiği demeçte:


“Şu ana kadar silahlı kuvvetlere 12 tane AKINCI teslim ettik. Yurt dışından da talep var. Pakistan ve Azerbaycan’a teslimatlarımız olacak. Eğitimler de devam ediyor. Azerbaycan pilotlarının eğitimi bitti. Pakistanlı pilotların eğitimi devam ediyor. Bizim prototip olarak tahsil için kullandığımız araçlar da var. Bu senenin sonuna kadar herhalde 20’nci AKINCI üretilmiş olacak.”


ifadelerine yer vermişti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu