Türk Silahlı Kuvvetleri Ateş Serbest Dedi

Ateş Serbest 2022 Tatbikatı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sadece bilinen gücü ile yapılan tatbikata verilen ''Ateş Serbest '' faliyeti sırasında Hava ve Kara kuvvetlerinin performansı göz doldurdu. Polatlı'daki atış sahasında gerçekleşen faliyete Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR, G.K.B Orgeneral Yaşar GÜLER  K.K.K Orgeneral Musa AVSEVER  D.K.K Atilla  GÜLAN  Ve Bakan Yardımcıları katıldı.

Tatbikatın amacının askerimizin durumunu gözden geçirmek olduğunu söyleyen Akar;  askerik hayatları boyunca harp meydanlarında görüp görebilecekleri  silah harp mühimmat ve mekaniği personele tanıtmak ve tecrübe sahibi olmalarını saglamaktır ATEŞ SERBEST tatbikatımız.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en yoğun dönemi olduğunu aktaran akar Hudut güvenliği ve terör ile mücadeleyede kararlılıkla devam ettiklerini bildirdi.

bir çok konuya deyinen Hulusi AKAR son olarak Savunmamızım Yerli ve Milli olması bir lüks değil bir zorunluluk olduğunu açıkladı. Deni,z hava, kara savunma sistemleri üretmekle kalmadık artık ihraç ediyoruz, yerlilik %80lere ulaştığini söyleyen Akar faliyete katılan personele Ödüllerini verdi.

keskin nişancılardan tam isabet

Yerli ve Milli silahlarımızın kullanıldığı tatbikatta MPT-55 ve MPT-76 piyade tüfegimizlede atışlar yapıldı 200 metrede atış yapan keskin nişancılarımız hedefi tam isebet vurarak göğsümüzü kabartılar

Bora 12 hedefi tam 12'den vurdu



Terörle mücadelede etkin olarak kullanılan ve teröristlerin korkulu rüyası haline gelen Bora 12 Milli Keskin Nişancı Tüfeğimiz uzman nişancılarımız tarafından kullanıldı. 600 ve 1000 metreden başarılı atışlar yapılarak  yerli ve milli üretimin ülkemiz için zorunluluk haline geldiğini birdaha ıspatladı.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu